lördag, mars 21, 2009

Maria Abrahamson

Jag blev bara tvungen att skriva en liten hyllning till Maria Abrahamson, ledarskribent på SvD bland annat. Hon är också med i nyhetspanelen i SVT Morgon på fredagar och jag gillar henne verkligen! Jag minns första gången jag såg henne i tv, i en debatt om kvinnors rätt att bära huvudduk när de är t ex programledare, och jag tyckte verkligen att hon var hemsk! Hon framstod som en fullblodig rasist just då. Det är flera år sedan och sen dess har jag helt klart ändrat åsikt. Hon skriver intressanta inlägg om statsfeminism - och feminism i allmänhet - på ledarsidan och även om jag inte alltid håller med henne är hon alltid intressant att läsa. Hon vågar stå för sina åsikter som ibland är rätt obekväma, vilket ger respekt, samtidigt som hon har något mjukt över sig som skymtar fram ibland. Hennes hårda backslick är pricken över i - hon är snygg!

Häromdagen såg jag en kvinna i lunchrummet på jobbet som hade mönstrade strumpbyxor på sig - och min första tanke var att det var Maria Abrahamsons ansikte på strumporna! "Har hon strumpbyxor med Maria Abrahamson på?!" tänkte jag men insåg efter lite mer tittande att det var ett annat kvinnoansikte.

Ajöss for now!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med om att Maria Abrahamsson är en väldigt cool kvinna - såg henne för övrigt utanför Kulturhuset idag. Även om man inte alltid håller med henne så är det hon skriver oftast tänkvärt!